söndag 15 augusti 2010

The Dark Divine av Bree DeSpain

The Dark Divine av Bree DeSpain
Antal sidor: 372
Förlag: EgmontUSA
Release: December 2009
Serie: The Dark Divine #1


A Prodigal Son
A Dangerous Love A Deadly Secret

Grace Divine—daughter of the local pastor—always knew something terrible happened the night Daniel Kalbi disappeared and her brother Jude came home covered in his own blood.


Now that Daniel's returned, Grace must choose between her growing attraction to him and her loyalty to her brother.


As Grace gets closer to Daniel, she learns the truth about that mysterious night and how to save the ones she loves, but it might cost her the one thing she cherishes most: her soul.


Med den här boken förlorade jag lika mycket sömn som när jag läste The Hunger Games, och Blood Promise, och det säger något (eller kanske inte, för mina dygn var i stort sett omvända och jag var inte trött, men ändå). Jag slukade den alltså på en natt och kunde inte släppa den.

Jag skulle kunna säga att boken är förutsägbar när det gäller det paranormala, men jag tror faktiskt inte den är det. Vad jag menar med det här är att jag lyckades lista ut vad det paranormala var redan i det första kapitlet. Men, låt inte det avskräcka dig. Jag gjorde helt enkelt en riktigt vild gissning när jag läste mellan raderna och märkte en grej, och efter det, var jag övertygad om det och fann en del grejer förutsägbara. Men jag tror att jag är en av få som upplevt detta med denna bok.

Boken innehåller en del religion, nästan lite för mycket, åtminstone till den grad då man finner det något irriterande. Grace är en pastors dotter, vilket gör att hon borde vara oskyldig och en förebild och så, och leva upp till sitt namn: Grace Divine, vilket skriker av religion och tro. Men som tur är är hon inte riktigt sådan, annars hade jag inte stått ut med henne överhuvudtaget.

Daniel är helt okej. Mystisk, antar jag. Ärligt talat, och sorgligt nog, är han något av det enda som faktiskt livar upp historien.

Boken är dock på något sätt en riktig page-turner, och jag garanterar att en hel del läsare kommer älska den.

3 kommentarer:

 1. Verkar bra!
  Har aldrig hört talas om den förut.

  SvaraRadera
 2. ska läsa den:P

  http://plusa.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Vad kul, hittade den på bibblan i går. C:

  SvaraRadera