torsdag 2 september 2010

Beautiful Creatures av Kami Garcia & Margaret Stohl

Beautiful Creatures av Kami Garcia & Margaret Stohl
Antal sidor: 563
Förlag: Little Brown
Release: December 2009
Serie: The Caster Chronicles #1


Lena Duchannes is unlike anyone the small Southern town of Gatlin has ever seen, and she’s struggling to conceal her power and a curse that has haunted her family for generations. But even within the overgrown gardens, murky swamps, and crumbling graveyards of the forgotten South, a secret cannot stay hidden forever.

Ethan Wate, who has been counting the months until he can escape from Gatlin, is haunted by dreams of a beautiful girl he has never met. When Lena moves into the town’s oldest and most infamous plantation, Ethan is inexplicably drawn to her and determined to uncover the connection between them.

In a town with no surprises, one secret could change everything

Jag tycker den här boken är väldigt bra. Den har en bra handling och den är fylld med välutvecklade och verkliga karaktärer.

Men, den är i min åsikt även seg och lite svår att komma in i. Den är väldigt lång (närmare 600 sidor), och det känns som det hela dras ut väldigt mycket. Jag kommer ihåg att jag lade undan den tillfälligt och började på en annan serie och läste tre böcker innan jag tog upp den här igen. Men detta verkar vara upp till var och en vad de tycker. Av att döma från de recensioner jag läst, så är den inte seg eller så alls.

Handlingen är inte jätteoriginell. En människa möter en icke-människa, blir kär, icke-människan påstår flera gånger att de inte kan vara tillsammans, det är farligt och så vidare. Men en trevlig omväxling är det faktum att boken är berättad ur en killes perspektiv, istället för en tjej, och jag gillar även hel den här Caster-grejen. Låter intressant helt enkelt.

Men boken är definitivt bra skriven, berättelsen är helt enkelt vacker. Det finns en del obesvarade frågor, men det kommer en uppföljare, Beautiful Darkness, som jag är ganska säker på att jag ska läsa, för jag gillar karaktärerna och deras berättelse.


2 kommentarer:

  1. Det är sant ifall om det blir lite rörigt så är morganville vampire-boken bra.
    Jag har länge viljat läsa beautiful creatures din recension upmuntrade mig mer om att läsa den :D

    SvaraRadera
  2. Sv: Älskar verkligen omslagen, duvet man säger ju alltid ''Döm inte en bok efter omslaget utan innehållet'' men jag gör det tvärtom, jag dömer boken efter omslaget först, haha lite ironiskt :D

    SvaraRadera