måndag 15 november 2010

Boys That Bite av Mari Mancusi

Boys That Bite av Mari Mancusi
Antal sidor: 272
Förlag: Berkley Trade
Release: April 2006
Serie: Blood Coven #1

This is not your typical boybites-girl love story.

Technically Sunshine can't get killed-because she's immortal. Well, not quite yet. Due to the worst case of mistaken identity with her dark-side-loving twin sister at a Goth club called Club Fang, Magnus, a vampire hottie, went for Sunshine's innocent neck. Now if she doesn't reverse it in time, Magnus will be her blood mate forever and she's doomed to be a blood-gulping, pasty, daylight-hating vampire. That would seriously bite.

And now, after the unfortunate slaying of the vampire leader, Sunshine, her sister Rayne, and Magnus must find the one thing that can solve her problem: the Holy Grail. They wish it were a joke but it's not. It's absolutely necessary that Sunshine gets out of this in time, because somehow she scored the hottest prom date in her school, the mouth-watering Jake Wilder. So she just can't be a vampire for the prom-let alone the rest of eternity.
Synopsis från Goodreads.

Jag tycker mycket om den här boken på grund av sättet den är skriven på. Hur ska man uttrycka det? Jo, alltså, boken är enkel, och på något sätt oseriös, men samtidigt inte. Det är en bra story, med en utvecklad handling, och på något sätt är den alltså oseriös till en grad, och det är detta jag älskar med serien. Jag har läst den första boken, och även den andra, Stake That, och jag måste säga att uppföljaren är något bättre. Detta är på grund av att den första boken (och även den fjärde) är skriven ur Sunnys synvinkel, och hon kan vara väldigt gnällig och tråkig vid stunder, och man känner inte alltid sympati för henne. Alltså är detta en nackdel med Boys That Bite.

Annars, så är det en väldigt lättsam läsupplevelse, som man kan njuta av. Inte för komplicerad, men ändå inte tråkig, och lagom lång. Berättelsen fokuserar sig för det mesta bara på Sunny och hennes förvandling, men även hennes förhållande till sin skapare, Magnus. Så det är mest bara dessa två karaktärer som får sin tid och så, och de är inte direkt de mest intressanta karaktärerna eller så, men de är acceptabla. Sidkaraktären Rayne, Sunnys syster, däremot, är mycket mer intressant, och som tur är får hon sin egen berättelse senare i serien, rättare sagt i uppföljaren (och sedan även trean och femman).

Sammanfattningsvis är detta en bok som är värd att läsa om man vill ha något lättsamt, eller underhållande, och om man inte vill läsa något alltför seriöst och invecklat där man behöver tänka efter en massa. Jag rekommenderar att man åtminstone läser dess uppföljare, Stake That, som kan stå på egen hand egentligen, men det kan vara bra att läsa böckerna i ordning. Vad jag vill få fram dock, är att om man inte finner Boys That Bite bra, så finns det ändå en chans att man tycker om uppföljaren.


1 kommentar: