torsdag 18 november 2010

Omslagsjämförelse - The Forest of Hands and Teeth

SE | US
UK

UK är ganska uteslutet. Ärligt talat, vad ska det ens föreställa egentligen? Visst, det ser ut som en växt, och den kanske är relevant till historien (vad vet jag, liksom?), men omslaget är rent utav tråkigt. Inte alls originellt, och dessutom tråkigt. Helt klart uteslutet alltså.

Jag gillar det amerikanska. Det är inte det första, utan det nya, som de började använda när boken kom ut som pocket. Jag tror jag föredrar det här framför det allra första. Det är väldigt fint, och jag gillar grenarna som syns; det känns väldigt relevant, till skillnad från det brittiska omslaget.

Det svenska tycker jag faktiskt väldigt mycket om. Jag visste knappt ens att boken skulle komma ut på svenska, men där ser man. Det är ett fint omslag, med snygga färgtoner, och ett väldigt snyggt teckensnitt, medan de andra omslagens teckensnitt är ganska tråkiga.

Det blir ett val mellan US och SE den här gången, och jag tror faktiskt jag tar SE. Det är helt enkelt vackert.

Vad tycker ni?

3 kommentarer:

  1. SV: hoppas den lever upp till mina förväntningar :)

    SvaraRadera
  2. Hej! Du har fått en bloggaward av mej:) du kan läsa mer om det på min blogg.

    SvaraRadera
  3. För en gång skull har Sverige lyckas! Framsidan på den svenska är så magisk och vacker! Om jag skulle sett den i butiken, skulle jag greppat tag om den och gått direkt till kassan! :D

    SvaraRadera