fredag 19 november 2010

Strange Angels av Lili St. Crow

Strange Angels av Lili St. Crow
Antal sidor: 304
Förlag: Razorbill
Release: Maj 2009
Serie: Strange Angels #1

Dru Anderson has what her grandmother called “the touch.” (Comes in handy when you’re traveling from town to town with your dad, hunting ghosts, suckers, wulfen, and the occasional zombie.)
 

Then her dad turns up dead—but still walking—and Dru knows she’s next. Even worse, she’s got two guys hungry for her affections, and they’re not about to let the fiercely independent Dru go it alone. Will Dru discover just how special she really is before coming face-to-fang with whatever—or whoever— is hunting her?
Synopsis från Goodreads.

Detta är en bok som tog lite tid för mig att läsa ut. Den var inte direkt seg, men jag blev jämt distraherad: jag såg andra böcker liggande på min byrå, läste dem, och lät denna ligga. Alltså är det inte direkt någon ny favoritbok jag läst här, men det är ändå en bra, spännande bok, som är ett hyfsat bra intro till en serie som har potential.

Boken fokuserar väldigt mycket på just karaktärerna. I första halvan var i stort sett de enda närvarande karaktärerna Dru och Graves, vilket kan bli lite tråkigt i längden. Detta är samtidigt också en bra grej, för det känns som att man ofta i andra böcker missar lite av karaktärerna, och lär inte känna dem tillräckligt, men detta är inget problem med Strange Angels.

Språket är helt okej, men vid en hel del tillfällen störde jag mig på det väldigt mycket. Det kändes lite som att karaktärerna vid tillfällen inte kunde säga annat än "fuck" och "Jesus". Det är bara samma ord som upprepas om och om igen, vilket inte alls känns trovärdigt, och det tappar sin mening när det bara slängs runt hit och dit. Utöver det, var dock språket bra, inte alldeles för överdrivet tonårsaktigt (*host* House of Night).

Boken är fylld med en massa intressant mytologi, som man gärna lär sig mer om, och ett intressant handlingsförlopp, och jag tycker det är en bok som är värd att läsas, och jag ser fram emot att läsa tvåan i serien: Betrayals.


 

1 kommentar:

  1. Grattis! Du har fått en Cherry on Top Award av mig.
    Kolla in min blogg för mer info :D

    SvaraRadera