lördag 25 december 2010

If I Stay av Gayle Forman

If I Stay av Gayle Forman
Antal sidor: 259
Förlag: Dutton Juvenile
Release: April 2009
Svensk titel: Om Jag Stannar

On a day that started like any other . . .

Mia had everything: a loving family, a gorgeous, adoring boyfriend, and a bright future full of music and full of choices. Then, in an instant, almost all of that is taken from her. Caught between life and death, between a happy past and an unknowable future, Mia spends one critical day contemplating the only decision she has left - the most important decision she'll ever make.
Synopsis från bokens baksida.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Den är boken här både vacker och otrolig. Jag hade förväntat mig detta, men den var dock inte bättre än jag väntat mig. Sämre däremot, men fortfarande otroligt bra. Detta är otvivelaktigt en bok som kommer stanna kvar hos läsaren långt efter att man vänt den sista sidan; jag vet att den kommer det för mig.

Mias berättelse är minst sagt gripande. Att få läsa om minnen hon går över, beslutet hon måste ta, alla hennes tankar: allt detta är berörande. Mia är en väldigt rund karaktär, rik på personlighet, och detsamma gäller alla de andra karaktärerna. Musik spelar en stor del av denna berättelse, och jag tycker det är en intressant och väldigt fin touch.

Jag streckläste denna bok, både för att den var kort, men mest för att den var så otroligt bra så att jag inte kunde släppa den. Detta är en bok jag starkt rekommenderar. Den är vackert skriven, full med fantastiska karaktärer och en välutvecklad plot. Jag måste helt enkelt ha Where She Went när den kommer.

2 kommentarer:

  1. Verkar som en jätte fin bok.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig, den är amazing, för bra för att vara sann. Läste den förra julen. Den gjorde mig extremt osocial då jag läste den hela julafton. Den är väldigt väldigt väldigt vacker, fin och känslosam. :) Kul att du också läste den(och gillade den!)

    SvaraRadera