söndag 13 februari 2011

Svammel

Jag har under den senaste tiden stött på en sådan där stund då man bara inte är på läshumör. Under denna tid har jag bara fått något läst under rasterna i skolan, och under bussturerna hem. Jag orkar inte ens klämma in lite läsning på kvällarna innan jag går och lägger mig, något jag i stort sett alltid gjort. Jag kan bara inte förmå mig själv att faktiskt slå mig ner och sjunka in i en bok. Jag orkar helt enkelt inte.

Det känns också lite som att det inte bara är läsningen jag hamnar efter i. När jag sitter vid datorn sitter jag mest bara och bläddrar runt förstrött på samma sidor om och om igen. Vad har hänt egentligen?

Nu verkar det i alla fall som att jag orkar fortsätta med mitt Angel-maraton, men det går dock långsamt. Jag har även bestämt mig för att läsa om både TMI- och VA-böckerna, för att försöka kicka igång lässuget igen. Det är trots allt sportlov nu, och jag vill inte gå runt som en zombie, och bara slösa bort det.

On a sidenote, ironiskt nog, nästan direkt efter att jag spelade in min Bookshelf tour, fick jag lust att återigen sortera om min bokhylla, vilket jag då gjorde. Nu är det egentligen ingen ordning på det whatsoever, mer än att varje serie håller ihop i alla fall, men det ser faktiskt bättre ut formatmässigt. Yay.

Slutligen, en fråga: Stöter ni någonsin på sådana där stunder då ni bara inte orkar läsa? Och i så fall, vad gör ni då?

4 kommentarer:

 1. Jag stöter ofta på det. Jag är lite halvt i en sådan nu. Jag slår upp en bok, läser några meningar.. sen slår jag ihop den igen för att jag inte "orkar" läsa.
  Men jag har insett vad boven egentligen är. Jag är för stressad! Mitt huvud är på högvarv hela tiden och varje gång jag sätter mig ner i min bok är det som att något i mitt bakhuvud säger: här kan du inte sitta, du måste göra något vettigt!
  Jag får ingen ro helt enkelt.. Trodde det först var att jag inte orkade, för det var så det kändes. Men jag tror att det är för att hjärnan är för uppstressad nu i nian...

  SvaraRadera
 2. Jag har ofta såna perioder, ibland känns det som att jag har det oftare än vad jag har perioder då jag verkligen läser hela tiden.Jag känner också igen mig i att jag bara sitter och bläddrar runt på internet och bara väntar på att något kul ska hända.
  När jag inte har lust att läsa så blir jag väldigt stressad för jag vill ju egentligen läsa men när jag väl sätter mig med boken så vill jag inte alls läsa. Det är bara att vänta tills det går över, fast jag brukar läsa ändå^^

  SvaraRadera
 3. Sådär är det för mig ibland med. Precis som Amelie så är det nog för att jag är för stressad och inte får någon riktig ro. Men det jag brukar göra då är att läsa om någon gammal favoritbok, som Harry Potter typ. Då brukar lässugen oftast komma tillbaka :D

  SvaraRadera
 4. För mig är det nog att jag har massor att göra speciellt nu i 9an och jag är stressad och orkar inte läsa fast att jag vill det och har lite tid att åt att läsa. Men då brukar jag inte läsa något alls tills det kommer av sig själv helt enkelt eller tar jag upp Shadow kiss-Richelle Mead och läser min favorit delar i boken och då kommer lässuget tillbaka :)

  SvaraRadera