söndag 13 mars 2011

The Demon Trapper's Daughter av Jana Oliver

The Demon Trapper's Daughter av Jana Oliver
Antal sidor: 340
Förlag: St. Martin's Griffin
Release: Februari 2011
Serie: The Demon Trappers #1

Seventeen-year-old Riley, the only daughter of legendary Demon Trapper, Paul Blackthorne, has always dreamed of following in her father's footsteps.  The good news is, with human society seriously disrupted by economic upheaval and Lucifer increasing the number of demons in all major cities, Atlanta’s local Trappers’ Guild needs all the help they can get – even from a girl. When she’s not keeping up with her homework or trying to manage her growing crush on fellow apprentice, Simon, Riley’s out saving distressed citizens from foul-mouthed little devils – Grade One Hellspawn only, of course, per the strict rules of the Guild. Life’s about as normal as can be for the average demon-trapping teen.

But then a Grade Five Geo-Fiend crashes Riley’s routine assignment at a library, jeopardizing her life and her chosen livelihood.  And, as if that wasn’t bad enough, sudden tragedy strikes the Trappers’ Guild, spinning Riley down a more dangerous path than she ever could have imagined. As her whole world crashes down around her, who can Riley trust with her heart – and her life?
Synopsis från Goodreads.

Detta var definitivt en intressant roman, med ett minst sagt intressant koncept som jag gärna tillbringade tid med. Året är 2018 och världen ser lite annorlunda ut än våran. Demoner är öppet kända, och det finns demonfångare och demonjägare. Det är antaget att de kommer från helvetet och att Gud and the like existerar. Trots att jag själv inte är religiös var det ändå en intressant och fascinerande tolkning på det hela, och jag fann att jag inte brydde mig så mycket om detta antagande, för jag njöt av turen helt enkelt.

Mytologin var något av romanens starkaste sida, men jag är ganska säker på att jag tycker att det är näst starkast jämfört med historians huvudkaraktär. Hon var inte bara tilltalande och sympatisk, utan också stark, och hon kunde stå upp för sig själv. Hon imponerade mig definitivt. Några biroller och Rileys relationer med dem kunde dock vara någorlunda tvivelaktiga. Ta Simon, till exempel: jag förstår inte riktigt lockelsen med honom som karaktär. Jag kan förstå att Riley hade en simpel förälskelse, men vid åtskilliga tillfällen var det så att jag inte kunde göra annat än att störa mig på honom.

Beck var en karaktär som jag fortfarande inte känner mig helt säker på. Hans personlighet är till mestadels intressant och så som en karaktär, men ibland störde jag mig på honom likaså. Serien har även potential till att innehålla en kärlekstriangel, möjligtvis en kvadrat, och när jag läste boken kunde jag inte låta bli att tänka att, snälla, låt det inte bli ännu en House of Night.

Som sagt hoppas jag innerligt att det inte blir ännu en sådan som nämnd ovan, och det betyder att jag gärna vill ta reda på detta. Vilket betyder att jag gärna vill fortsätta med serien, och det förvånade mig lite när jag läst ut boken att jag satt och verkligen tänkte på den, tänkte på karaktärerna, tänkte på storyn, och tänkte på att jag faktiskt verkligen såg fram emot uppföljaren. Under bokens början och sedan lite under gången av den var jag fortfarande tvivelsam, och jag såg boken som ännu en läsning, men inte som något speciellt, men detta har faktiskt förändrats nu, och jag rekommenderar verkligen den här boken till samtliga.


2 kommentarer:

  1. Vad kul att du tyckte om den. Jag har gått och väntat på att du ska skriva en recention om denna, för att sedan bestämma mig för om jag ska köpa den eller inte. Men nu tror jag nog att den kommer hamna i bokhyllan inom en snar framtid. :)

    SvaraRadera
  2. Har precis beställt den här boken.

    SvaraRadera