torsdag 10 mars 2011

Uppdatering och sådant

Jag är medveten om att jag inte skrivit många inlägg på senaste tiden, utöver alla dessa 30 days of books-inlägg, som är över nu. Jag känner mig faktiskt lite besviken på mig själv. Ärligt talat vet jag bara inte vad jag ska skriva om. Läsandet går ganska långsamt. Jag läser just nu The Demon Trapper's Daughter av Jana Oliver, och det går sakta framåt, men den är bra i alla fall. Jag är fortfarande i den där perioden då jag knappt läser något. Jag har lusten att läsa, men det känns som att jag inte har tiden, även om jag har det. Vad jag menar är att jag inte tar mig tiden direkt.

Något mer är att jag har två vuxenromaner jag måste få utlästa snart, och tja, jag är inte så där jätteförtjust i vuxenromaner. Dessa två böcker är Mansfield Park av Jane Austen och Kvinnor på ett tåg av Anita Nair. Hade jag valt dessa böcker helt frivilligt hade det kanske varit annorlunda, men nu är det så att det är till ett skolarbete, och det brukar alltid förstöra läsnjutningen för mig: när man måste läsa. När jag nu tänker på hur jag måste läsa ut dessa böcker snarast, lockar de olästa böckerna i min bokhylla något otroligt helt plötsligt. Att ofrivillig läsning får fram det annars önskade lässuget är lite ... osmidigt. Någon annan än jag som brukar uppleva det här när det gäller framtvingad läsning?

Något annat som däremot går bra och inte är framtvingat är främst mitt TV-serietittande. Har jag nämnt att jag utöver böcker även är besatt av TV-serier? Nej? I alla fall, efter att ha sett klart Angel, tittar jag nu på Supernatural, vilket är överraskande bra. Ännu något som går framåt är faktiskt mitt skrivande. Har jag nämnt att jag skriver? Troligen inte. Huh.

Ehm, ja. Random is what it is...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar