onsdag 28 december 2011

Avid reader once more

Det här med att läsa misstänker jag ha ifrågasatts av mitt undermedvetna på sistone. När jag tänker tillbaka på de närmaste månaderna blir jag nästan förvånad över hur lite jag läst, och hur lite jag ens har känt för det. Visst har jag läst åtminstone lite för att hålla det hela igång, men av vilken anledning? Gammal vana, eller för att jag verkligen velat och känt behovet av det? Jag vet inte. En nästan total svacka har jag varit i, i alla fall. Böckerna har inte tilldragit mig, och endast ett fåtal har ens lockat det minsta överhuvudtaget. Visst har jag uppmanat mig själv att läsa mer, uppdatera bloggen mer, men mest har det känts halvhjärtat. Det låg väl ingen spänning i det hela längre. Förutsägbart kanske.

Behöver seriöst en till. Nu.
Jag vet fan inte hur. Allt jag vet nu är att jag kommit över det och att jag är tillbaka i avid reader mode, och jag känner mig så jävla lättad, glad, överlycklig och tacksam. Mot vad vet jag inte. Julen? Nya böcker att öppna och stirra på med glittrande ögon? Inte riktigt. Hände nog lite innan det, fast det har otvivelaktigt med det att göra. Det måste ha varit något allvarligt fel med mig för att jag inte skulle se magin bakom orden som jag alltid kunnat se innan. Magin i att öppna en bok för första gången, läsa en massa sidor, döma den, inte döma den. Dra slutsatser. Svepas med, inte svepas med. Hänföras. Roas av uselheten. Allting. Bara det har med orden och berättelserna att göra.

När jag nu legat i sängen uppslukad av böcker de senaste dagarna kan jag ju förstås inte hjälpa att se skillnad. Hur kunde jag tro att jag faktiskt inte lagt läsprioriteten åt sidan, när jag faktiskt måste ha gjort det? Jag tror faktiskt jag skiter i svaret, och bara är tacksam för att den perioden är över, att den håller sig borta en lång, lång tid till. Det kommer trots allt ett nytt år snart, och jag tänker inte gå miste av känslan jag inte kände fullt ut detta år. Känslan av magi.

2 kommentarer:

  1. Åh... vill också ha mitt lässug tillbaka :/

    SvaraRadera
  2. Vad kul att din läslust har kommit tillbaka!

    SvaraRadera