lördag 2 januari 2016

Tillskott i bokhyllan - Julklappsedition (23)


Hej. Hallå. Julklappsvisning var det här. Tänka sig att det har gått mer än tre och ett halvt år sedan den senaste Tillskott i bokhyllan. Ursäkta min ringrostighet. Var snäll och avstå från att hälla vatten på mig.

Ready Player One av Ernest Cline
Har hört mycket bra om den här boken och har tidigare läst ungefär början av den, men nu ska jag läsa den ordentligt.

The Raven Boys av Maggie Stiefvater
Har redan läst den. Kan inte säga mer än att recension är på väg och att The Dream Thieves och Blue Lily, Lily Blue är på väg till min brevlåda. Varför måste import av böcker ta sådan lång tid???

Jane Eyre av Charlotte Brontë
Har varit nyfiken på den här ett tag nu, så varför inte?

Cinder av Marissa Meyer
Har ni sett min recension? Den är ganska recension-ig.

Isla and the Happily Ever After av Stephanie Perkins
Jag läste först den här som ebok när den kom ut, men jag ville ha ett fysiskt exemplar för att komplettera samlingen. När jag först läste den slukade jag den troligtvis lika snabbt som Anna and the French Kiss, men sedan lite så där på efterkälken insåg jag att, oj, brister. Jag tycker om den, den har en gnista, en sådan där Perkins-gnista, men det finns liksom ett men där.

Days of Blood & Starlight av Laini Taylor
Jag läste dess föregångare, Daughter of Smoke & Bone för fyra år sedan. Insåg att jag aldrig fortsatte med serien, fastän det var tanken. Skaffade den. Läste om Daughter of Smoke & Bone först, och herregud, det var som att läsa en helt ny, spännande bok, så mycket skillnad gör fyra år. Wow.

 

Och på tal om Anna och Isla fick jag genom en giveaway på Twitter ett signerat exemplar av den svenska översättningen av Anna and the French Kiss av Stephenie Perkins själv för ungefär ett halvår sedan (för många adverbial? you know it).


!!!

Och sist men inte minst (tegelstenar är inte små) ville min mamma att jag skulle take a hint. Min inte-riktigt-trettonåriga bror fick en likadan.

2 kommentarer:

  1. Ready Player One ska ju vara fylld med många spelreferenser, så gillar man spel (vilket jag vet att du gör!) så kommer man definitivt tycka om den. Sedan kommer ju en filmversion iår eller nästa, så då kan det ju vara bra att passa på att läsa boken innan man ser den, om man nu vill det :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad jag har läst av den så verkar den vara precis i min smak. Och jag kan verkligen tänka mig att den här sortens bok kan översättas väldigt bra till film.

      Radera